Tu stii ce ora e?

|
Acum este ora 4:48,dupa ceasul meu.Dar nu asta e important acum,nu asta e ora despre care vroiam sa vorbesc.
Eu vroiam sa vorbesc despre ora 20:30.Ce e asa special legat de 8 jumatate seara?In general,cam nimic.De obicei,atunci stai cu ochii in televizor/calculator si astepti sa se faca 10 ca sa te culci sau sa mergi in club.Daaaar...maine se intampla ceva special.Ceva menit sa ne lumineze(ironic...o sa vedeti indata de ce),ceva care ar trebui sa aiba loc zilnic,dupa parerea mea.
Maine,27 martie,la ora 20:30 are loc Earth Hour!
Ce este Earth Hour?
Earth Hour este...Ora Pamantului.Lucru evident de altfel pentru oricine stie boaba de engleza.Mai concret,este o manifestare inceputa in 2007,menita sa atraga atentia asupra schimbarilor climatice.E un apel la responsabilitate,la implicare.Mai multe detalii,precum si articole despre editiile anterioare,gasiti pe www.earth-hour.ro

Anul acesta,120 de tari din toata lumea vor stinge luminile.De la noi(si aici intervine mandria nationala,pe care rareori am ocazia sa o simt),37 de orase vor apasa si ele pe intrerupator.

Cele 37 de orase care au confirmat, pana acum, participarea la Earth Hour 2010, sunt: Bucuresti, Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Baile Tusnad, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Buftea, Calafat, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Giurgiu, Horezu, Iasi, Miercurea Ciuc, Mizil, Panciu, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Rosiorii de Vede, Satu Mare, Targoviste, Timisoara, Tulcea, Turda, Vatra Dornei, Vaslui si Zalau.
In ceea ce priveste Bucurestiul...
Pe 27 martie, Bucurestiul se va afla din nou pe harta marilor orase care vor sarbatori Earth Hour. Cladirile proeminente din oras se vor cufunda in intuneric pentru o ora, alaturandu-se celor cateva sute de monumente si cladiri celebre din lume care vor stinge, la randul lor, lumina, in mod simbolic. Ateneul Roman, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, dar si Palatul Parlamentului, cel mai mare sediu de parlament din lume, sunt doar cateva dintre cladirile din Bucuresti care se vor stinge sambata seara, timp de o ora.
Pana la spectacolul grandios de stingere a luminilor,ramane sa urmarim countdown-ul de pe site.Si,in caz ca va nimeriti in zona,ne vedem(sau ne cautam cu lumanarile) prin Piata Constitutiei